Hvad er en fornuftig pris på linkbuilding? Hvad koster linkbuilding? Dette er et spørgsmål vi har hørt utallige gange.

Med god grund.

Fordi linkbuilding er en af de vigtigste elementer i SEO, men det er også en af de dyreste.

Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal beregne, hvad det vil koste at bygge links til din hjemmeside.

Her giver vi dig et overblik over de faktorer, der har betydning, når du skal tage stilling til, om linkbuilding er det rigtige for din virksomhed. Og vi kommer også ind på, hvor meget du kan forvente at betale for links.

Hvad indgår i prisen på et link?

Hvad prisen på linkbuilding bliver afhænger af en håndful af ting. Blandt andet:

Jeg vil gennemgå hvert af ovenstående spørgsmål, så du forhåbenligt kommer et svar tættere på, hvad det koster at lave linkbuilding.

Hvor mange timer tager det at lave et link?

Tiden det tager at lave et link er meget vigtig for prisen. For typisk vil det være mandetimer, som er dyre og her man gerne vil spare.

Men, hvad bruges tiden så på?

I linkbuilding kommer det an på to ting.

Køber du linket fra en reseller, altså en virksomhed eller freelancer, som tjener penge på at sælge links, så skal de naturligvis bruge noget tid på at få skrevet en tekst, og indsætte den nye tekst med et link til din side.

Vælger du selv ay bygge linket, eksempelvis, ved at dele indhold på dine sociale profiler, eller ved at outreach, så skal du naturligvis, indregne de timer du/dine medarbejde skal bruge på det.

Typisk i Danmark, vil man købe et link fra en reseller, som enten selv har nogle hjemmesider de skal linke fra, eller har aftaler med forskellige online medier. Så her, vil tiden ikke altid spille en rolle ift. prisen.

Derfor kan tiden have en betydning for den pris du betaler for links.

Hvilken slags og hvor lang skal teksten være?

Teksten der skal bruges til at bygge et link er ikke bare vigtigt ift. at få mest SEO værdi ud af dit link, men også til at udregne, hvad prisen for et link kommer til at koste.

Typisk vil der være 3 scenarier.

  1. Du skriver selv teksten. Her skal dine timer indregnes som omkostning.
  2. Du hyrer en freelancer eller bureau til at lave teksten til dig. Her vil der enten være en fast tekst pris eller pris per. ord. Så længden af teksten spiller også en rolle for prisen.
  3. Du får dit link inkluderet i en eksisterende artikel og skal derfor ikke betale hverken timer eller penge for en tekst.

Prisen på en linkbuilding tekst varierer derfor meget ift. typen af teksten og længden.

Ved type menes der, hvor meget research, korrektur og erfaring, der skal bruges til at producerer teksten.

Eksempelvis koster vores linkbuilding tekster fra 50 kr. for 200 ord til 180 kr. for 1000 ord. Men standarden er normalt mellem 400-600 ord. Hvilket koster 60 kr. hos os.

Her følger der altid en let omgang research og korrektur med i prisen.

Hvor mange links skal der bygges?

Denne del siger måske lidt sig selv, men alligevel ikke. Fordi der kan faktisk være besparelser at hente, hvis du køber i mængde.

Her vil der typisk være tale om lavere stykspriser, hvis du eksempelvis vælger at købe 10 links fra en udbyder, frem for kun at købe ét.

Derfor kan det blive billigere at købe i større mængder ad gangen også sprede publiceringer ud over noget tid, frem for at købe færre ad gangen.

Hvilket domæne skal linket laves på?

Hvilket domæne dit links skal udgives på er nok den mest afgørende faktor for prisen på links.

Er du bare lidt øvet i linkbuilding, så har du garenteret et eller flere link metrics, som du bruger til at vurderer styrken af det domæne du skal have link fra.

Det vil typisk være en autoritæts score som eksempelvis ahrefs DR eller MOZs DA. Dertil vil link ratio (hvor mange indgående vs udgående links et domæne har), trafik, antal backlinks osv, også ofte være en faktor, der påvirker prisen.

Udover metrics, så kan typen af website dit link skal laves på, også spille en betydlig rolle for den pris du betaler for at få dit link publiceret på domænet.

Er det et PBN, lokalt medie, nyhedssite, blog, en virksomheds hjemmeside, affiliate, forum eller anden slags hjemmeside, så vil du også ofte se, at prisen er forskellig. Dette er også selvom “styrker” i princippet er nogenlunde er den samme.

Hvad koster et link så?

Prisen per. link, kan koste alt fra 150 kr. til flere tusinde kroner.

Ovenstående faktoerer skal derfor tages in mente, når du skal beslutter dig, for hvad din linkbuilding kommer til at koste.

Vil du købe eller “bygge” dem selv?

Prisen på et link herhjemme udregnes som sagt, ofte ud fra at man køber det fra en “link forhandler”.

Men vælger du at bygge dine links selv, så er det ikke sikkert, at du først og fremmest, overhovedet skal betale for linket, og dernæst, at du selv kan forhandle prisen med det site du gerne vil have et link fra.

Når det så er sagt, så er det meget svært i Danmark at bygge links selv, hvilket skyldes vores noget begrænset uafhængig mængde af hjemmesider.

De fleste hjemmesider herhjemme, som du nok vil finde relevante til dine links, vil enten være, konkurrenter, affiliate, professionelle bloggere/influencers (der tjener på at sælge links), bureauer eller PBNs.

Så hvis du vil bygge links selv, skal du nok være forberedt på, at du alligevel skal smide penge efter linket.

Dog skal der naturligvis nævnes, at organiske links, altså links der naturligt kommer fra at andre elsker dit indhold og selv linker til det, kan forekomme. Og det er selvfølgelig gratis.

Konklusion

Vi har lært noget om, hvilke forskellige elementer, der påvirker prisen på linkbuilding, samt de to forskellige tilgange til at bygge links.

Prisen for links vil i mange tilfælde koste mellem 350 til 5.000 kr. selvom at man godt kan får billigere og dyre links end det.

Husk at det er en god idé at foretage en analyse af dine reelle konkurrenter og dine konkurrenter på Google, for at finde ud hvor mange og hvilke links du skal bygge, for at fastsætte et budget.

Vil du helst gerne slippe for at skrive dine linkbuilding tekster selv?

Så husk at gerne hjælper dig med det og til lave priser, så du kan få mest ud af dit linkbuilding budget.